Lite blandat

Inga speciella bilder men måste ju fylla bloggen med någonting, haha

© Sofie Bexenius
Ett stycke mascaraborste

© Sofie Bexenius
Ett stycke öga på Mor (som kikar på syrrans match, se nedan)



Ett stycke handbollspelade lillasyster

Lillasyster Bella bad mig agera fotograf på hennes match, men satan i gatan vad svårt det var.. de är ju inte direkt stillastående och att få till någon bild från läktarens håll var galet svårt.

Nej, det måste jag öva på.. och här är ytterligare ett bevis på att man måste hantera kameran bra för att få till bra bilder.. vilket jag inte gjort.. lite fokus lyckades hos få i alla fall, haha






Förövrigt blev deras matchresultat ungefär lika dåligt som mina bilder..

Golden parfume

© Sofie Bexenius

Länge sedan jag uppdaterade här nu! Fotat har jag givetvis gjort även om jag inte lagt upp här.. men bilden ovan är min senaste lek, alldeles nyss faktiskt...

Testade lite olika inställningar, och jag blev knäpp för jag inte förstod varför det blev som det blev. Bilden är väl inte alls som det "ska" vara, men jag gillar den ändå..

Taggarna utåt

Vilken version gillar du bäst - färg eller svartvit?

© Sofie Bexenius© Sofie Bexenius

Rose

© Sofie Bexenius
bed of roses

© Sofie Bexenius
roses have torns, they say

Piano

© Sofie Bexenius

T-MAXX

Idag fotade jag min konkurrent av pojkvännens uppmärksamhet: en T-MAXX, Traxxas eller vad tusan den heter.. en stor radiostyrd sak som går i typ 80 km/h. Kul att fota någon nytt motiv ju! Pojkvännen tyckte att min nya grej borde bli att fota radiostyrda bilar, haha..

© Sofie Bexenius

© Sofie Bexenius

© Sofie Bexenius

Mysbelysning

© Sofie Bexenius
Såhär ser det ut över vårt köksbord på fredagskvällarna! Mysbelysning!

Reklamkommentarer?!

Jag blir så less på alla dessa reklamkommentarer om gratisbio, gratissmink, gratispengar, kolla min blogg-tävlingar etc. Jag raderar dom direkt så slösa ingen energi på att skriva dom till mig, tack!

Andra kommentarer, om mina bilder uppskattar jag givetvis massor och jag blir bubblande varm av att läsa. Får jag göra ett litet önskemål? Istället för bara "fin bild" så specificiera gärna vad som är "fint" - kompositionen, färgerna, you name it. Eller vad som inte gör bilden bra för den delen, mer än gärna!

Men det var bara en liten parantes, ett litet suktande efter konstruktiv kritik och utveckling..  Jag lovar att jag verkligen blir fånigt glad för minsta lilla kommentaren! Stolta hönsmamman över vad min bebis (kameran) kan "prestera", haha!

Nattinatti, nu ska denna lilla "fotograf" börja göra sig iordning för kvällen!


("gammal" bild, skulle försöka fota håret, haha)

Rosa blomma

© Sofie Bexenius
En liten rosa blomma, vilken sort vet jag dock inte..

Bubblan

© Sofie Bexenius
Bubblan, en snäll liten ponny jag fotade i hagen igår


Geting

© Sofie Bexenius
På väg att flyga iväg..

Löv

© Sofie Bexenius

© Sofie Bexenius
Löv is in the air

© Sofie Bexenius
Lönnlöv on fire

Klockstapeln m.fl

© Sofie Bexenius
Klockstapeln med smedjan i bakgrunden

© Sofie Bexenius
En del av smedjan

© Sofie Bexenius
Herrgården

Lilla orten jag bor i är ju en gammal vallonbruksort och vår smedja är en av de mest bevarade i världen, sägs det, så tro det eller ej så reser folk långa vägar för att få se den välbevarade brukorten i lilla Österbybruk. Här promenerar jag förbi i princip varje dag så man blir ju lite hemmablind, men fint är det (trots att jag missade att fota vattnet dessa byggnader ligger vid)!

Fototerapi?

© Sofie Bexenius

© Sofie Bexenius

Ni som känner mig vet hur rädd jag är för sånthär, jag är livrädd för alla slags insekter! Förstår ni hur nära man måste vara för att fota såhär? Jag satt med hjärtat i halsen kan jag tala om.. haha.

Tvingade mig till att klippa ut så ni får se i närbild också, när jag zoomar in i Photshop så att bilden är i naturlig storlek är det som att ha en megastor geting framför sig,.. vågar knappt titta!

© Sofie Bexenius
Älskar min kamera alltså..

Inte i fokus

Ibland blir det lite tokigt minsann! Det var givetvis inte grässtrået som skulle få allt fokus, det var ju hästen såklart.. haha, men såhär kan det bli ibland.. fokuspunkterna kan vara lite tricky!

© Sofie Bexenius
"Gör om, gör rätt"

Waterdrops edition # 4

© Sofie Bexenius
Daggkåpa | Alchemilla Vulgaris

Waterdrops edition # 3

© Sofie Bexenius
Favoritmotiv i repris - vattendroppar på grässtrå

Stamgäster

© Sofie Bexenius
Stamgäster

Mer händer

© Sofie Bexenius
Favorithänderna som sitter på favoritarmarna på min favoritkille

© Sofie Bexenius
My hand in yours

Bebishänder

© Sofie Bexenius

© Sofie Bexenius

© Sofie Bexenius


Dessa små bebishänder tillhör en bedårande liten 9månaderstjej, som jag fotade idag i Sporthallen. Jag lyckades ta helt underbara ansiktbilder på henne också, men de vill jag inte lägga ut här i bloggen utan föräldrarnas godkännande. Riktigt fina blev de i alla fall, för hon var en liten linslus och log så fort hon såg min kamera!

"Ministudio"

Fick en idé om att jag skulle göra en ministudio att fota lite i.. sagt och gjort med hjälp av lite vitt papper och skrivbordslampan! Här kommer en testbild:

© Sofie Bexenius

Tänk så mycket roligt man kan göra när man får grepp om det lite! Fler försök kommer säkert framöver, detta blev bara gjort i all hast för att se om jag kunde..

Tävling hos min favoritfotograf!



Jag brukar inte delta i blogg-tävlingar, men denna (länk) kunde jag inte låta bli då den hålls av min favoritfotograf och den blogg jag följt längs av alla! Titta på bilden så ser ni vad man kan vinna: minneskort, objektivväska, putsduk, linspapper, överspelningsbara DVD-skivor för backup och presentkort på en förstoring.. massa bra fotosaker med andra ord :) Chansen att vinna är väl minimal, med tanke på hur många som kommer delta, men jag måste ge det en chans i alla fall.. det kostar ju inte mer än ett inlägg och en kommentar att delta liksom.

RSS 2.0